ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ: Εκτόξευσαν το χρέος της χώρας στο 170,7% με 3.500 αυτοκτονίες!

22 Οκτ 2012

Άφωνοι οι πολίτες της χώρας πληροφορήθηκαν πριν από λίγο, όπως μετέδωσε το defencenet.gr, ότι μετά από 2,5 χρόνια αιματηρών θυσιών, μετά την οικονομική εξαθλίωση που τους επέβαλαν και οδήγησε χιλιάδες από αυτούς στην αυτοκτονία, βρίσκονται όχι απλώς στο σημείο που ξεκίνησε ο Γολγοθάς της χώρας, αλλά σε ακόμα χειρότερο σημείο! 
Όλα αυτά τα μέτρα εξόντωσης του οικονομικού ιστού που θα οδηγούσαν "στην ανόρθωση της οικονομίας", "στον εκσυγχρονισμό του κράτους" και πάνω απ'όλα "στην μείωση χρέους και των ελλειμμάτων", κατέληξαν σε ένα χρέος το οποίο μπορεί να συναγωνιστεί μόνο το θράσος αυτών που μας κυβερνούν. Θράσος, να έχουν την απαίτηση να ζητούν και νέα μέτρα.
Τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Eurostat, για την Ελλάδα δεν αποτελούν απλά την απόδειξη της χρεοκοπίας της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής, αλλά επίσης αποδεικνύουν περίτρανα την απάτη και το παιχνίδι που παίχθηκε στις πλάτες ενός ολόκληρου λαού.

Άρπαξαν τις οικονομίες τους, κατέστρεψαν την χώρα τους και ιδού τι κατάφεραν: Από το 9,8% που ήταν το ΑΕΠ το 2008 το πήγαν στο 9,4% αλλά η μεγάλη τραγωδία βρίσκεται αλλού: Από το 129,7% που ήταν το χρέος (με διαδοχικές αναθεωρήσεις οι οποίες δεν αναγνωρίζονται σε ότι αφορά τα στοιχεία-το γνωστό σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ) έφτασε σήμερα το ... 170,6%!
Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι η όλη "κρίση" αφορά μία απάτη και μία λεηλασίας μιας ολόκληρης χώρας, όταν οι αριθμοί είναι αδιάψευστοι μάρτυρες αυτού που συνέβη;
Και τι σημαίνει η μείωση του ελλείμματος από το 15,6% του 2009 (πλαστό έλλειμμα για να φανεί εν συνεχεία η βελτίωσή του) όταν σήμερα είναι στο 9,4%; Μπορεί να συκγκριθεί μόνο με το έλλειμμα του 2008, τελευταίας χρονιάς, πριν μπούν οι "μάγοι" του ΔΝΤ στην ΛΣΤΑΤ και με την συνεργασία του Γ.Παπακωνστναντίνουν αρχίσουν να "μαγειρεύουν" προς τα επάνω φυσικά το έλλειμμα για να δικαιλογήσουν την φυλάκιση της χώρας στα δεσμά τους.
Ειδικότερα, το δημοσιονομικό έλλειμμα ήταν στο 9,8% του ΑΕΠ το 2008, στο 15,6% του ΑΕΠ το 2009, στο 10,7% του ΑΕΠ το 2010 και στο 9,4% του ΑΕΠ το 2011. Το δημόσιο χρέος ήταν στο 112,9% του ΑΕΠ το 2008, στο 129,7% του ΑΕΠ το 2009, στο 148,3% του ΑΕΠ το 2010 και στο 170,6% του ΑΕΠ το 2011!
 Φυσικά μείωση παρουσιάζουν τα φορολογικά έσοδα παρά το ανηλεές φοροκυνηγητό των πολιτών: Στο σκέλος των δαπανών, παρουσιάζεται ποσοστιαία αύξηση της συμμετοχής των πρωτογενών δαπανών στις συνολικές δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης στο 90,8%, από 86% το β΄ τρίμηνο 2011 (σε απόλυτα μεγέθη εμφανίζεται μείωση στα 22,953 δισ. ευρώ από 23,899 δισ. ευρώ).
Οι δαπάνες για κοινωνικές παροχές είναι ουσιαστικά αμετάβλητες και αντιστοιχούν στο 44,3% των συνολικών δαπανών (από 44,5% το β΄ τρίμηνο πέρυσι). Ενώ, οι δαπάνες για τόκους περιορίστηκαν στο 9,2% των συνολικών δαπανών, από 14% πέρυσι. Και μην ξεχνάμε: το κράτος, ουσιαστικά έχει κηρύξει στάση πληρωμών και χρωστά στους πάντες! Για να φτάσουν σε αυτή την "επιτυχία" οι κυβερνήσεις των Μνημονίων από το 2009 δημιούργησαν 26% ανεργία.Και όλα αυτά μετά από "κούρεμα" του χρέους πάνω από 100 δισ. ευρώ που κατέστρεψε τα ασφαλιστικά ταμεία, πρακτικά διέλυσε το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.
Η μοναδικοί των οποίων η δουλειά αυξήθηκε ήταν τα γραφεία κηδειών: 3.500 νεκροί από αυτοκτονίες μέσα σε 2,5 χρόνια...
Και τώρα θέλουν νέα μέτρα θανάτωσης της οικονομίας για να φέρουν το ΑΕΠ στο ... 120% το 2020. Ή μήπως το 2120 μ.χ.; Ντροπή τους...

 
defencenet.gr

 
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah