Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα

8 Οκτ 2012


ΦΩΤΟ: Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο ΣύνταγμαΜε κεντρικό σύνθημα «να καταψηφισθούν τα μέτρα που εξοντώνουν την κοινωνία και την οικονομία», χιλιάδες εργαζομένων πήραν μέρος στην σημερινή συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα, ενάντια στα προωθούμενα μέτρα και την πολιτική λιτότητας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο όγκος των συγκεντρωμένων ανήλθε περίπου στις έξι χιλιάδες. Το συλλαλητήριο των εργαζομένων ολοκληρώθηκε ειρηνικά, ενώ μέλη των κύριων συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας χαιρέτησαν την συγκέντρωση.


«Με μαζικό αγώνα και ειρηνικά συλλαλητήρια οι Έλληνες εργαζόμενοι στέλνουν ένα μήνυμα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση», ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της ΓΣΕΕ Στάθης Ανέστης και τόνισε πως οι πολιτικές της τρόικας είναι και άδικες και αδιέξοδες. «Όσο συνεχίζονται αυτές οι εμμονές και οι αδιέξοδες πολιτικές, τόσο η κυβέρνηση θα συναντά αγώνες και αντιδράσεις. Καμία απαγόρευση και αυταρχικό μέτρο δεν μπορεί να κάμψει τους αγώνες και τις αντιδράσεις των εργαζομένων».

«Απάνθρωπα και αναποτελεσματικά» χαρακτήρισε τα μέτρα με δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς και κάλεσε τους εργαζόμενους να ανατρέψουν το μνημόνιο και τα μέτρα που απορρέουν από αυτό. Τόνισε πως τα μέτρα διαλύουν και κατεδαφίζουν το κοινωνικό κράτος ενώ τόνισε ότι τα συνδικάτα της Ελλάδας συντονίζουν τη δράση τους με τα συνδικάτα της Ευρώπης, κυρίως του Ευρωπαϊκού Νότου, όπου οι λαοί πλήττονται από τη λιτότητα και οδηγούνται σε οικονομική εξαθλίωση.

«Οι Έλληνες εργαζόμενοι εναντιώνονται στην πολιτική της σκληρής λιτότητας που κατεδαφίζει το κράτος και τις υπηρεσίες του, τα δημόσια αγαθά και οδηγεί σε φτώχια και εξαθλίωση την κοινωνία μας. Ενόψει της επίσκεψης της Καγκελαρίου Μέρκελ, δεν εναντιωνόμαστε στον ίδιο τον Γερμανικό λαό αλλά στις υφεσιακές πολιτικές που επιβάλλει η Γερμανία σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο Ελληνικός λαός θα παλέψει για μια κοινωνία αλληλεγγύης», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Η προ-συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ άρχισε στις 6:00μμ στα Προπύλαια, ενώ πλήθος κόσμου συνέχισε να προσέρχεται στο Σύνταγμα έως και τις 7:30μμ. Σύμφωνα με την Αστυνομία δεν σημειώθηκαν επεισόδια ενώ το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε ειρηνικά με μηχανοκίνητη πορεία ομάδας μοτοσυκλετιστών, γύρω από το Σύνταγμα. Κλειστοί παρέμειναν για αρκετή ώρα οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης, ενώ αυτή την στιγμή μικρός αριθμός διαδηλωτών βρίσκεται ακόμα συγκεντρωμένος μπροστά από την Βουλή.
  πηγή
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah