Τα παιδιά του Πειραιά και το πρώτο λιμάνι της χώρας

2 Μαΐ 2014


olp2
Του Τάσου Τέλλογλου*
Αύξηση κατά 28% παρουσίασε η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο τμήμα που διαχειρίζεται η κινεζική Cosco στον Πειραιά, το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, έναντι του 2013. Συνολικά, μέσω των εγκαταστάσεων που διαχειρίζονται οι Κινέζοι, διακινήθηκαν κατά την περσινή χρονιά 2.51 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια, έναντι 644.000 που διακινήθηκαν στην προβλήτα που ελέγχει το κράτος με τον ΟΛΠ.
Ο Ηλίας Ρουσάνογλου γράφει στη χθεσινή Καθημερινή ότι ο ρυθμός της αύξησης θα διατηρηθεί, αγγίζοντας το 20%. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση της παραγωγικότητας που έχουν επιβάλλει οι Κινέζοι και οι Έλληνες συνεργάτες τους, στις τεράστιες επενδύσεις σε εξοπλισμό -πάνω απο 300 εκ. ευρώ-, στην προσέλκυση πελατών και στη διαφορετική οργάνωση της διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων, σε σχέση με το παρελθόν, όπως είχα την ευκαιρία να δω με τα μάτια μου. Μόνο η επένδυση της κινέζικης ΖΤΕ φέρνει άλλες 600 θέσεις εργασίας στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων.
Ενώ λοιπόν συμβαίνουν όλα αυτά, τόσο ο συνδυασμός του Γιάννη Μώραλη όσο και εκείνος του Βασίλη Μιχαλολιάκου, παίρνουν θέση κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού. Ο τωρινός δήμαρχος -που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση -είπε τα εξής ωραία: «Το λιμάνι του Πειραιά δεν πωλείται. Η ψυχή του Πειραιά δεν πωλείται. Είναι το εθνικό μας λιμάνι και η σημαία μας. Ζητάμε οι μετοχές της ΟΛΠ ΑΕ να περιέλθουν στον Δήμο Πειραιά με δέσμευση να μην πωληθούν. Θέση μας είναι όχι μόνο να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας αλλά να δημιουργηθούν και νέες γύρω από τη Ναυτιλία και τον Τουρισμό. Λιμάνι και πόλη είναι ένα. Στόχος μας είναι να “γκρεμίσουμε” το τείχος που χωρίζει την πόλη από το λιμάνι και η πρόσβαση να είναι ελεύθερη στους πολίτες όπως ήταν στο παρελθόν και θυμόμαστε όλοι μας...».
Και ο αντίπαλός του, που είναι υποτίθεται η φωνή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο λιμάνι, εξίσου λυρικός υπογράμμισε ότι «Η αξιοποίηση του λιμανιού θα πρέπει να αφορά τους πολλούς και όχι του λίγους», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν πουλάμε το λιμάνι της καρδιάς μας».
Όταν αυτοί οι υποψήφιοι υποστηρίζουν με αυτά τα επιχειρήματα την επιχειρηματικότητα στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τότε δεν δικαιούνται να μιλούν για τους εχθρούς της επιχειρηματικότητας. Εκείνοι τουλάχιστον έχουν συνέπεια.
* Από το Protagon.gr
Share on :

1 σχόλιο:

  1. το ειδες με τα ματια σου κυριε Τελογλου? Γιατι δεν εχεσαι να δεις με τα ματια σου και την πλευρα του ΟΛΠ Ο ΟΠΟΙΟς ειναι μικροτερος σε χωρο κατα 3/4 για να εχεις ολοκληρωμενη αποψη και οχι αυτη που σε συμφερει κατα τα αλλα ειστε ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ???????? ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah