Σε θέση μάχης κατά της πώλησης του ΟΛΘ

30 Μαΐ 2014

Του Νίκου Φωτόπουλου

«Υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών» η πώληση του λιμανιού, απεφάνθη η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, που παίρνει θέση μάχης απέναντι στην κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στην τακτική συνεδρίαση της 22ης Μαΐου 2014, έπειτα από πρόταση του σωματείου εργαζομένων στον ΟΛΘ αποφάσισε να προσφύγει νομικά κατά της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης και συγκεκριμένα να ασκήσει αίτηση ακύρωσης στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναφορικά με την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.». Αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση-ψήφισμα των δικηγόρων:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι αντίθετο στη διάθεση από το ΤΑΙΠΕΔ του πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής του Δημοσίου στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης (67% από 74,27% που κατέχει). Θεωρεί ότι η ιδιωτικοποίηση φορέων ενάσκησης δημόσιας υπηρεσίας (όπως τα λιμάνια) υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας και των Ελλήνων πολιτών. Επισημαίνει, τέλος, ότι στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου θα πράξει οτιδήποτε κριθεί αναγκαίο για τη ματαίωση της επιχειρούμενης ιδιωτικοποίησης». Στο μεταξύ, αρνητικές εντυπώσεις προκαλεί η τοποθέτηση του νέου προέδρου στο Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας, Κυριάκου Λουφάκη, που διαδέχεται τον Δημήτρη Λακασά.

Οι προτεραιότητες του ΣΕΒΕ

Πριν καλά καλά καταμετρηθούν οι ψήφοι στη γενική συνέλευση του συνδέσμου, ο επί τετραετία αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ έδειξε έτοιμος να ταράξει τα νερά, αφού δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι δύο θα είναι οι άμεσες προτεραιότητές του:

• Η παραχώρηση ή και πώληση του Λιμανιού, της ΟΛΘ Α.Ε., κάτι που έπρεπε να «έχει γίνει χθες», όπως χαρακτηριστικά είπε, και

• Η επίλυση των θεμάτων ρευστότητας για τις επιχειρήσεις.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah