Δελτιο Τύπου 22-02-16

23 Φεβ 2016ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΜ.Υ.Λ.Ε.)


Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr


ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.

Tηλ.:  2104614825 - 2104615721 Fax:  2104611273  E-mail: dockers@otenet.gr www.dockers.gr


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ-ΦΟΡΤ/ΤΩΝ – ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ - ΣΗΜΕΙΩΤΩΝ Ο.Λ.Θ

Tηλ.:  2310 - 593412 Fax:  2310522570  E-mail: stevedores@otenet.gr www.stevedores.gr
Θεσσαλονίκη 22.02.2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΤα ΔΣ της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜ.Υ.Λ.Ε) και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ, και τα Σωματεια Φορτ/των Λιμεναργατών, Ᾱρχιεργατών και Σημειωτών Ο.Λ.Θ συμπαραστέκονται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στις προβλήτες της Σ.Ε.Π. ΑΕ (COSCO).
Οι συνάδελφοι μας, αγωνίζονται να κατακτήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας με την τήρηση μέτρων ασφάλειας και υγιεινής την υπογραφή Σ.Σ.Ε που θα κατοχυρώνει τα μισθολογικά τους αιτήματα και την αναγνώριση των επαγγελμάτων τους ως βαρέων και ανθυγιεινών και πλήρους απασχόλησης.
Επίσης, διεκδικούν την τήρηση διαλλείματος και την ύπαρξη στον χώρο δουλειάς ασθενοφόρου.
Οι συνάδελφοι μας, εργαζόμενοι στην ΣΕΠ, διεκδικούν και αγωνίζονται για την επίλυση των αιτημάτων τους, που τόσο απλά θεωρούνται για τους υπόλοιπους εργαζόμενους της πατρίδας μας, αλλά τόσο δύσκολη φαίνεται η υλοποίηση τους στο ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ που έχει δημιουργηθεί στον χώρο της ΣΕΠ και το οποίο πολλές φορές έχουν καταγγείλει τα σωματεία μας.
Μάλιστα, έχουμε τονίσει πως το εργασιακό καθεστώς που οραματίζεται να δημιουργήσει η COSCO και στον ΟΛΠ τον οποίο όπως φαίνεται έχει στόχο η Κυβέρνηση να της παραδώσει σε σύντομο χρόνο.

Εμείς δηλώνουμε την σταθερή συμπαράσταση μας στους συναδέλφους της ΣΕΠ και λέμε πως αγωνιζόμαστε για την ανατροπή του «κακού παραδείγματος» της ΣΕΠ.
Επίσης, ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου της ΣΕΠ εξαιτίας την άσκησης του συνδικαλιστικού του δικαιώματος.
Με την ευκαιρία μάλιστα αυτή, καλούμε την κυβέρνηση να δηλώσει την αντίθεση της απέναντι σε αυτό το ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ το οποίο με κανένα τρόπο δεν αποτελεί όραμα για μελλοντική εφαρμογή του και στον ΟΛΠ.
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah