Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στη ΣΕΠ

22 Φεβ 2016


«Νεκρώνουν» για 4 ώρες τη Δευτέρα 22/2 οι προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ ΑΕ στο λιμάνι του Πειραιά μετά από την απόφαση της Ένωσης Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π).

Η Ένωση προχωράει σε προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 9 μέχρι τη 1 το μεσημέρι και θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στον χώρο δουλειάς «ώστε να πάρουμε απόφαση και για παραπέρα κλιμάκωση της δράσης και του αγώνα μας για την ικανοποίηση των  δίκαιων αιτημάτων μας».

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στις δύο προβλήτες της θυγατρικής της Cosco είχαν πραγματοποιήσει, για πρώτη φορά, το καλοκαίρι του 2014, απεργία αναδεικνύοντας όλα τα μείζονα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν μεταξύ των οποίων η έλλειψη μέτρων ασφαλείας, η εκ περιτροπής απασχόληση κ.α.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τότε μέχρι και σήμερα αγωνίζονται για να υπάρχει μόνιμα ασθενοφόρο, στελεχωμένο με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό στο χώρο εργασίας σε 24ωρη βάση και όλη την εβδομάδα!

«Η στάση εργασίας αποτελεί μία απόφαση η οποία προήλθε μέσα από την ίδια την αναγκαιότητα της καθημερινότητας μας στην δουλειά και την συστηματική αδιαφορία των εργοδοτικών πλευρών, καθώς τα χρόνια και πολύ σοβαρά προβλήματα του κλάδου μας δεν έχουν λυθεί ακόμα και σήμερα», αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι:

•    Στην διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα «θα πάρουμε απόφαση και για παραπέρα κλιμάκωση της δράσης και του αγώνα μας για την ικανοποίηση των  δίκαιων αιτημάτων μας τα οποία είναι:
•        Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας όπου θα αποτυπώνονται βασικός μισθός , επιδόματα , υπερωρίες ,προσαυξήσεις αργιών και πάντα με την συνταγματική και νόμιμη αρχή της ίσης μεταχείρησης (ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ  ΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ)
•        Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας.Τα μηχανήματα έχουν συνεχώς προβλήματα που ενώ τα αναφέρουμε όλοι δεν λύνονται με αποτέλεσμα να προκύπτουν ακόμα και προβλήματα υγείας για τους χειριστές και τους οδηγούς.Δεν έχουν παραδώσει ρούχα ικανά να προστατεύσουν τους εργαζόμενους από τις καιρικές συνθήκες ούτε και άλλα μέσα όπως ειδικά διαμορφωμένα κλουβιά για τους εργαζόμενους στις Προβλήτες.Οι εργατικές ομάδες να είναι πεντάρες και όχι όποτε το θυμούνται.
•        Τήρηση του διαλείμματος όπως έχει υποδείξει η Επιθεώρηση Εργασίας στις εργοδοτικές πλευρές.Όλοι οι εργαζόμενοι να παίρνουν το διάλειμμα τους , όχι όπως τώρα που δεν είναι καθορισμένο και κάποιοι μάλιστα πρέπει να το ζητιανεύουν.
•        Παρουσία ασθενοφόρου στελεχωμένο με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό στο χώρο εργασίας σε 24ωρη βάση και όλη την εβδομάδα.Να μην μεταφερθεί ποτέ ξανά κανείς εργαζόμενος με Ι.Χ. σε νοσοκομείο αυτό αποτελεί μέγιστη ανευθυνότητα.
•        Ένσημα Βαρέα και Ανθυγιεινά για όλους τους εργαζομένους και αναγνώριση των όλων ειδικοτήτων μας.Να μην έρθει ποτέ το απαράδεκτο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο μας επηρεάζει άμεσα καθώς την στιγμή που εμείς αγωνιζόμαστε για την ένταξη όλων μας στα ΒΑΕ αυτό εξαιρεί κλάδους.
•        Να γίνουν οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης»

«Για όλα λοιπόν τα ανωτέρω δίκαια αιτήματα μας και έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο καλής πίστης με τις εργοδοτικές και πολιτειακές πλευρές καλούμε σε αγωνιστική συσπείρωση όλους τους συναδέλφους , τους καλούμε να μην σκύψουν το κεφάλι αλλά να σηκώσουν το ανάστημα τους, να μην υποκύψουν σε διάφορες απειλές από καλοθελητές και να μην μπουν σε ψευτοδιλήμματα που οι ίδιοι τους βάζουν. Τέλος σας καλούμε να αγωνιστούμε για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον εμείς και οι οικογένειες μας με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.


πηγη
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah