ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-2-16

19 Φεβ 2016ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΜ.Υ.Λ.Ε.)


Οδ. Ανδρούτσου 1 & Κανάρη, 18648-Δραπετσώνα, Τηλ.: 210-4630446, Fax : 210-4614655
E-mail : omyle@olp.gr, website : www.omyle.gr


ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.

Tηλ.:  2104614825 - 2104615721 Fax:  2104611273  E-mail: dockers@otenet.gr www.dockers.gr


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ-ΦΟΡΤ/ΤΩΝ – ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ - ΣΗΜΕΙΩΤΩΝ Ο.Λ.Θ

Tηλ.:  2310 - 593412 Fax:  2310522570  E-mail: stevedores@otenet.gr www.stevedores.gr                                                                                                                             Πειραιάς 18.2.16    


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΟι εργαζόμενοι στα Λιμάνια της χώρας μας με την καθολική συμμετοχή τους στην 48ωρη απεργία, αλλά και με την δυναμική και μαχητική παρουσία στη μεγάλη συγκέντρωση, χθες 17/02/2016 και πορεία στην Αθήνα, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στην Κυβέρνηση, αλλά και προς κάθε κατεύθυνση.

Ο υπουργός οικονομικών αποδέχτηκε στα λόγια τα επιχειρήματά μας, τα οποία και αυτός έχει αναδείξει σε συγγράμματά του. Όμως, για την Κυβέρνηση, κατά τον κ. Υπουργό, η πώληση είναι αναγκαία για να εισπραχθούν 280 εκατομμύρια ευρώ και να αποπληρωθεί το χρέος προς τους δανειστές.

Απεμπολούν το συγκριτικό πλεονέκτημα του ΟΛΠ, του ΟΛΘ και των άλλων Λιμανιών, θυσιάζουν την δυνατότητα εκπόνησης αναπτυξιακής πολιτικής με αιχμή τα Λιμάνια και τα παραδίδουν σε ξένους μονοπωλιακούς ομίλους.

Αναδείξαμε μια σειρά από θέματα που έχουμε καταγγείλει, όπως η μη ύπαρξη τροποποιημένης σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και Ελληνικού Δημοσίου.

Παραδέχτηκε ότι δεν έχει υπογράψει σύμβαση παραχώρησης. Εδώ βέβαια τίθεται το ερώτημα, πως έγινε η κατακύρωση προτιμώμενου επενδυτή στην COSCO, χωρίς σύμβαση παραχώρησης, που να προσδιορίζει τα γεωγραφικά όρια, την τιμολογιακή πολιτική και την εκπόνηση του Master Plan. Τι συμβαίνει εδώ;

Χειρίζονται την πώληση του ΟΛΠ
σαν να είναι προσωπική υπόθεση του ΤΑΙΠΕΔ
και οι υπουργοί το παίζουν Πόντιοι Πιλάτοι.

Τέλος, αναδείξαμε με κατηγορηματικό τρόπο την θέση μας επί του εργασιακού, για θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις σε όλα τα Λιμάνια, επισημαίνοντας ότι το θεσμικό πλαίσιο των εργαζομένων στους ΟΛΠ και ΟΛΘ προσδιορίζεται με νομοθετικές ρυθμίσεις, τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού (Γ.Κ.Π) και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε) - Κανονισμό Εργασίας, που σε κάθε περίπτωση είναι «ΙΣΧΥΡΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ».
Συμπαραστεκόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας στον Αγώνα των εργαζομένων στην ΣΕΠ, που παραβρεθήκαν στις κινητοποιήσεις  μας και μας συμπαραστάθηκαν, για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους και την υπογραφή, επιτέλους, Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Σ.Σ.Ε), προσυπογράφοντας όλα τα αιτήματα τους.

Τις επόμενες ημέρες τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων θα εκτιμήσουν την κατάσταση και θα προσδιορίσουν νέες δυναμικές κινητοποιήσεις.

Σε κάθε περίπτωση
την ευθύνη για τις επιπτώσεις των κινητοποιήσεων
την έχει αποκλειστικά η Κυβέρνηση.
   
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah