Στα «χέρια» του ΤΑΙΠΕΔ ο «φιλικός διακανονισμός»

21 Οκτ 2014


Στα «χέρια» του ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται, πλέον, το θέμα της έγκρισης του αποτελέσματος του λεγόμενου φιλικού διακανονισμού ανάμεσα στον ΟΛΠ και στην θυγατρική της Cosco, ΣΕΠ ΑΕ καθώς το ΔΣ του Οργανισμού αποφάσισε, το μεσημέρι της Δευτέρας, να συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετοχών καλώντας, όμως, να ληφθούν υπόψη οι δύο παρατηρήσεις του Ελεγκτικού Συνέδριου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ δεν τοποθετήθηκε λέγοντας ότι αυτό θα γίνει στην Γενική Συνέλευση, που προσδιορίστηκε για την Τρίτη 11/11, στις 10 το πρωί, με τα εξής θέματα:
1.    Υποβολή προς έγκριση του Σχεδίου Συμφωνητικού Β΄ Τροποποίησης μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ για την κατασκευή του δυτικού Προβλήτα ΙΙΙ και την ανακαίνιση του Προβλήτα ΙΙ και ΙΙΙ με νέο εξοπλισμό, ύψους επένδυσης 230.000.000 Ευρώ.
2.    Έγκριση εκλογής μελών Δ.Σ., τα οποία εξελέγησαν πρόσφατα (εκπρόσωπος Δήμου Πειραιά, ο Δήμαρχος κ. Ι. Μώραλης και ο κ. Αθανάσιος Λιάγκος, εκπρόσωπος των μετόχων).

Εφόσον τελικά η Γενική Συνέλευση των μετόχων εγκρίνει το σχέδιο του φιλικού διακανονισμού, χωρίς να ληφθεί υπόψη η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ακολούθως θα πάει προς έγκριση στην Βουλή. Εάν η ΓΣ ζητήσει να περιληφθούν οι δύο όροι, που θέτει το Ε.Σ (VI Τμήμα Διακοπών), θα αναμένεται η τοποθέτηση της Cosco καθώς μεταβάλλονται οι οικονομικοί όροι του σχεδίου.

Πάντως, από την κινέζικη εταιρεία η μόνη αντίδραση, που υπάρχει είναι η αποστολή ενός εξώδικου προς τον ΟΛΠ, με το οποίο ζητείται να προχωρήσει η διαδικασία υπογραφής της συμφωνίας, ως να μην υπάρχει η απόφαση του Ε.Σ

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης στην εισήγησή του αναφέρθηκε εκτενώς σε αυτή την υπογραμμίζοντας ότι:
«Σύμφωνα και με τις εισηγήσεις της Νομικής Υπηρεσίας, το Δ.Σ. θα πρέπει να αποφασίσει να τεθούν υπόψη των κ.κ. Μετόχων για τη νομιμότητα της επέκτασης της Σύμβασης τα δυο κύρια σημεία του σκεπτικού της απόφασης του Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου».
Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο της εισήγησης πατήστε εδώ

Κατά της εισήγησης ψήφισαν οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων, ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γιώργος Γεωργακόπουλος και ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ Νίκος Γεωργίου.

«Καλούμε την Διοίκηση του ΟΛΠ, το ΤΑΙΠΕΔ και την κυβέρνηση να μην προχωρήσουν σε ενέργειες που προωθούν τον σχεδιασμό της πώλησης των μετοχών και του φιλικού διακανονισμού», αναφέρουν σε κοινό υπόμνημά τους
Για να διαβάσετε ολόκληρο το υπόμνημα των εργαζόμενων πατήστε εδώ

Πριν από την συνεδρίαση είχε γίνει παράσταση διαμαρτυρίας από τις διοικήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων στο λιμάνι.

pireas2day.gr
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah