Εργαζόμενοι: «Οχι» στην πρόταση Μώραλη για το λιμάνι

9 Οκτ 2014



«Οχι» στην πρόταση Μώραλη για το λιμάνι Οι ιδιωτικοποιήσει ίων λιμανιών του Πειραιά και ms θεσσαλονικιά βρέθηκαν στο επίκεντρο ms γενικής συνέλευση του IDC (Διεθνές Συμβούλιο Λιμενεργατών) που πραγματοποιήθηκε στην Τενερίφη ms lonavias. Στη συνέλευση συμμετείχαν λιμενεργάτεε από λιμάνια στην Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική, εκπροσωπώντας 70.000 εργαζομένους, ενώ από τη χώρα μας παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΟΜΥΛΕ και των λιμενεργατών του ΟΛΠ.
Η ελληνική αντιπροσωπεία πρότεινε την έγκριση ψηφίσματοε συμπαράσταση cms κινητοποιήσει των εργαζομένων στα λιμάνια Tns Ελλάδος ενάντια cms ιδιωτικοποιήσει του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, το οποίο έγινε αποδεκτό και εγκρίθηκε. Αποφασίστηκε επίσηε να πραγματοποιηθεί, τον Δεκέμβριο, η συνεδρίαση της Γραμματείας του IDC στην Ελλάδα σε ένδειξη συμπαράστασης.
«Η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση στον Πειραιά και στη θεσσαλονίκη είναι πανομοιότυπη με την πολιτική ms Θάτσερ στη Βρετανία του 80, με τις γνωστές ολέθριες συνέπειες για τous λιμενεργάτες και τα λιμάνια της xωρας μας», τονίζεται στο ψήφισμα, ενώ οι λιμενεργάτες σημειώνουν noas το IDC θα στηρίξει xis παρεμβάσεκ των ελληνικών συνδικάτων (ΟΜΥΛΕ και Ενωση Λιμενεργατών ΟΛΠ) στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στην ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς επίσης και με πανευρωπαϊκά δράσει.
Κατά της ιδιωτικοποίησης ΟΛΠ, ΟΛΘ και το Διεθνές Συμβούλιο Λιμενεργατών Να σημειωθεί ότι η ΟΜΥΛΕ και η Ενωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ την Τρίτη έστειλαν επιστολή στον δήμαρχο του Πειραιά Γιάννη Μώραλη με την οποία εκφράζουν την αντίθεσή tous στην πρότασή του για το λιμάνι.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν την έκπληξή tous για την πρόταση δημιουργίας Λιμενικού Ταμείου του Δήμου στο οποίο θα περιλαμβάνονται η κρουαζιέρα και η ακτοπλοΐα και oπως λένε, έφτασε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο χωpis να προηγηθεί καμία διαβούλευση.
«Οποιαδήποτε πρόταση έρχεται να ενσωματωθεί στην πολιτική Tns πωλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου, δύστυχως διευκολύνει τα κυβερνητικά σχέδια για πλήρη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού», αναφέρουν και υπογραμμίζουν πως «η ακύρωση Tns πώλησης των μετοχών και η κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού είναι προαπαιτούμενα και μη διαπραγματεύσιμα»
Χριστινα Παπασταθοπουλου


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

 

Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah