Πώς σώζουν τα λαχανικά-Η έλλειψη οξυγόνου βλάπτει το... συκώτι!
Σε συνθήκες έλλειψης οξυγόνου σωρεύεται λίπος στα ζωτικά μας όργανα, προσοχή σε υπνική άπνοια και διάφραγμα!
Όπως αναφέρεται σε άρθρο της το οποίο δημοσιεύθηκε το 2010 στην
επιστημονική επιθεώρηση «Biochemical and Biophysical Research
Communications» (τεύχος 398, σελίδες 74-78), υπάρχει μια φυτική ουσία
που αναστέλλει την ενεργότητα του HIF-1 σε κύτταρα ηπατοκαρκινώματος.
Αποτέλεσμα της αναστολής ήταν τα καρκινικά κύτταρα να μην μπορούν να
επιβιώσουν σε συνθήκες υποξίας.
Η ουσία αυτή
ονομάζεται καμπφερόλη (kaempferol) και εντοπίζεται σε λαχανικά όπως η
κάππαρη, το μπρόκολο, το πράσο και το σπανάκι.
«Η
παρεμπόδιση της κυτταρικής "παχυσαρκίας" μέσω της χορήγησης ενός φυσικού
φλαβονοειδούς μάς δίνει ελπίδες ότι τα αποτελέσματά μας θα βοηθήσουν
στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων κατά των παθολογικών επιπτώσεων της
παχυσαρκίας ή άλλων διαταραχών που προκαλούν μειωμένη οξυγόνωση»
σημειώνει ο έλληνας ερευνητής.
Το γονίδιο HIF1 δημιουργεί υποξία δηλαδή έλλειψη οξυγόνου
χαρακτηριστικό όλων των καρκίνων. Η κάπαρη δίνει το περισσότερο οξυγόνο
στον οργανισμό.
Πηγή: http://www.tovima.gr/science/article/?aid=458495
Κάππαρη-Capparis spinosa
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.