Ο ΥΝΑ ανακοίνωσε στο δήμαρχο τη πώληση του ΟΛΠ

3 Οκτ 2013

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση μετοχών του ΟΛΠ γνωστοποίησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλιτιάδης Βαρβιτσιώτης κάνοντας, μάλιστα,…. συστάσεις στον δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο να θέσει το θέμα της παραχώρησης στον Δήμο λιμενικών εκτάσεων στο πλαίσιο της τροποποίησης σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και ΤΑΙΠΕΔ…

Ο δήμαρχος δεν σχολίασε το θέμα της πώλησης των μετοχών, τουλάχιστον, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι υπήρξε συμφωνία στα επιμέρους θέματα.

Η συνάντηση έγινε στην διάρκεια επίσκεψης στο Δημαρχείο του υπουργού Ναυτιλίας.

Η συνάντηση περιελάμβανε ως βασικό θέμα στην «ατζέντα» την επικείμενη αναβάθμιση του λιμένος Πειραιώς.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, επαναλαμβάνοντας τη βούληση της Κυβέρνησης για αξιοποίηση του ΟΛΠ μέσω της πώλησης των μετοχών του, τόνισε τα πολλαπλά οφέλη που θα επέλθουν  από την επένδυση αυτή, όχι μόνο για την τοπική κοινωνία, αλλά για ολόκληρη τη χώρα.

«Δεν είναι μόνο το ύψος του χρηματικού ανταλλάγματος που θα εισρεύσει στα δημόσια ταμεία. Εκείνο που, επιπρόσθετα, εγώ προτάσσω ως βασική προϋπόθεση είναι οι εγγυήσεις που θα καταβάλλει ο εκάστοτε υποψήφιος για την εκτέλεση επενδύσεων ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα 5 χρόνια και  τη συνακόλουθη δημιουργία θέσεων εργασίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κατανοώντας το πάγιο αίτημα του Δήμου για παραχώρηση στον Πειραιά των εκτάσεων που δεν εντάσσονται σε λιμενικές δράσεις, προέτρεψε τον κύριο Μιχαλολιάκο να αναδείξει το σχετικό ζήτημα στην επικείμενη τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και ΤΑΙΠΕΔ, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Εκτενής συζήτηση έγινε, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, και για τη φιλοξενία του τερματικού σταθμού κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά. Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου για το θέμα αυτό, ανέφερε: «Ήμουν από αυτούς που εξαρχής υποστήριξα ότι η κρουαζιέρα –για να είναι επωφελής- πρέπει να ‘μπαίνει’ μέσα στην πόλη. Γι αυτό και ήμουν πεπεισμένος ότι η καταλληλότερη τοποθεσία για αυτήν ήταν το λιμάνι του Πειραιά .

Πιστεύω ότι οι ‘παραλίμανες  προτάσεις’ που κατά καιρούς  ακούστηκαν, δε θα εξυπηρετούσαν ουσιαστικά, ούτε τους τουρίστες, ούτε τα έσοδα της χώρας», υπογράμμισε.

Παράλληλα, προέταξε την αναγκαιότητα υλοποίησης κυκλοφοριακών παρεμβάσεων στην πόλη του Πειραιά, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα των επισκεπτών προς αυτήν. «Οφείλουμε να αλλάξουμε την επικρατούσα αντίληψη ότι ο Πειραιάς είναι κορεσμένος κυκλοφοριακά. Πρέπει οι επισκέπτες που θα έρχονται να έχουν πρόσβαση στις επιχειρήσεις, ώστε  να αφήνουν χρήματα και στην πόλη , αλλά και στη χώρα. Δεν είναι στοίχημα μόνο τοπικό, αλλά και εθνικό», υπογράμμισε, με το Δήμαρχο Πειραιά να εκφράζει την απόλυτη συμφωνία  του.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου και το Δήμαρχο Πειραιά να συγκλίνουν σε μια σειρά επιμέρους ζητημάτων, όπως την επιτάχυνση των διαδικασιών απόδοσης στο Δήμο Πειραιά της ‘Παγόδας’, την προώθηση ρύθμισης, ώστε να αποδίδεται στο Δήμο ποσοστό επί του εισιτηρίου των επιβατών της ακτοπλοΐας που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά, καθώς και τη σύγκλιση διευρυμένης σύσκεψης στο Δημαρχείο, ενόψει  της φιλοξενίας από το λιμάνι του Πειραιά, της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας το 2015.

Ο κ. Μιχαλολιάκος, από την πλευρά του, μετά το πέρας της συνάντησης, δήλωσε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο κ. Βαρβιτσιώτης, όχι μόνο συμφωνεί με τις θέσεις μας, αλλά σε πολλά θέματα είναι και πιο προωθημένος.
Συναντήσαμε έναν Υπουργό που κατέχει όσο λίγοι το αντικείμενό του και πάνω σε αυτό έχει να καταθέσει πρωτοποριακές προτάσεις.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης είναι σύμμαχός μας στην μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε να αλλάξουμε τον Πειραιά. Άκουσε το όραμά μας για την πόλη και το λιμάνι της, είδε τα σχέδια μας, αξιολόγησε  τι έχουμε πετύχει μέχρι τώρα  και είναι δίπλα μας στις διεκδικήσεις μας για το αύριο. Για όλα αυτά τον ευχαριστώ.»

ΠΗΓΗ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah