«ΚΛΕΙΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ» ΑΠΟ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ COSCO-ΟΛΠ...ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ...

23 Οκτ 2013

Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου

«Σκοτάδι», και μάλιστα πυκνό, εξακολουθεί να απλώνεται όσον αφορά το μέλλον του φιλικού διακανονισμού της Cosco με τον ΟΛΠ, ο οποίος αφορά τη νέα επένδυση των Κινέζων στο δυτικό μέρος της Προβλήτας ΙΙΙ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Ναυτιλίας, ως εποπτεύων τον ΟΛΠ, βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με την Ε.Ε. σχετικά με τις απαντήσεις που πρέπει να δώσει στα 23 ερωτήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού (DG Comp), κάτι που μέχρι χθες δεν είχε γίνει.


Την ίδια ώρα, η Ε.Ε. φαίνεται ότι κρατάει κλειστά τα χαρτιά της για τις αποφάσεις που πρόκειται να λάβει σχετικά με την τελευταία συμφωνία των δυο πλευρών όσο και την αρχική σύμβαση παραχώρησης, κάτι που φαίνεται πεντακάθαρα από την απάντηση του αρμόδιου επιτρόπου της E.E. Χ. Αλμούνια σε ερώτηση που είχε κάνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής.

Ο ευρωβουλευτής, στην ερώτησή του, ζητούσε να μάθει σε ποιο σημείο βρίσκεται η πρώτη έρευνα που είχε ξεκινήσει η Επιτροπή για την αρχική σύμβαση, έθετε το ζήτημα για το εάν η νέα συμφωνία για την επέκταση των Κινέζων στο δυτικό μέρος της προβλήτας χωρίς να έχει προηγηθεί διεθνής διαγωνισμός είναι σύμφωνη με την κοινοτική νομοθεσία περί δημοσίων έργων και επίσης έκανε αναφορά στο αίτημα της Cosco για την αναστολή του εγγυημένου ανταλλάγματος.

Η απάντηση, όμως, που ήρθε από τον Χ. Αλμούνια ήταν ολιγόλογη και στην ουσία δεν έδινε καμία απάντηση στις ερωτήσεις του ευρωβουλευτή. «Αυτή τη στιγμή οι ελληνικές αρχές συνεργάζονται με την Επιτροπή και λόγω του ότι η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, προς το παρόν δεν είναι δυνατόν να γνωστοποιηθούν περαιτέρω στοιχεία» απαντούσε ο αρμόδιος επίτροπος, ενώ για την πρώτη έρευνα δεν γινόταν καμιά αναφορά.

Κατά τ’ άλλα, οι πληροφορίες λένε ότι Cosco και ΟΛΠ έχουν καταλήξει από την προηγούμενη εβδομάδα στην τροποποίηση του πρακτικού που έχουν υπογράψει από τις 30 Αυγούστου και βρίσκονται σε στάση αναμονής.

ch.papastath@efsyn.gr  http://www.efsyn.gr/
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah