Τις έντονες αντιδράσεις εργαζομένων και φορεών προκαλεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση του 67% του ΟΛΠ που αναρτήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο νωρίτερα ανακοίνωνε ότι η διαδικασία πώλησης θα ξεκινήσει άμεσα.
Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) έχει προκηρύξει 4ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 11/3 από τις 11 το πρωί σε όλα τα μεγάλα λιμάνια της χώρας, ενώ απευθύνει κάλεσμα σε φορείς και σωματεία του Πειραιά για συγκέντρωση στην πλατεία Καραΐσκάκη στον Πειραιά, απ' όπου θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας. "Η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχουν καμία νομική πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση να προχωρήσουν σε πρόσκληση ενδιαφέροντος" τονίζουν οι λιμενεργάτες.
"Διαδικασίες - εξπρές" καταγγέλλει ο Θ. Δρίτσας, αναφέροντας ότι "το ΤΑΙΠΕΔ μέσα στη νύχτα δημοσίευσε στη σελίδα του στο Διαδίκτυο την πρόσκληση ενδιαφέροντος". Παράλληλα σημειώνει πως στη συζήτηση που έγινε στην επιτροπή της Βουλής αγνοήθηκε από την κυβέρνηση "επιδεικτικά" η κοινή θέση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την πρόσκληση φορέων, ενω καλεί τη δημοτική αρχή να πάρει ξεκάθαρη θέση.
"Φωτογραφικές διατάξεις" στην πρόσκληση ενδιαφέροντος καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ . Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην παράγραφο 9.4 της σελίδας 17, όπου αναφέρεται ότι «όλα τα δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουν εκδοθεί (και όπου προβλέπεται να έχουν επικυρωθεί) το αργότερο 90 ημέρες πριν από την ημερομηνία υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, η οποία εκπνέει στις 28/4/2014". "Δηλαδή, το Ταμείο αναγνωρίζει ότι κάποιοι μπορούν ήδη να έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία έκδοσης δικαιολογητικών;" σημειώνει το Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Για δημιουργία ιδιωτικού μονοπωλίου στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μιλάει η τομεάρχης Ναυτιλίας των ΑΝ.ΕΛΛ. Μίκα Ιατρίδη, ενώ ιδιαίτερα ενοχλημένοι εμφανίζονται στο ΠΑΣΟΚ για τη διαδικασία που ακολουθείται καθώς έχουν αγνοηθεί τα θέματα που έθεσαν οι βουλευτές του κατά τη συζήτηση.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:ΣΠΥΡΟΣ ΡΑΠΑΝΑΚΗΣ

ΠΗΓΗ