«Χέρι» στον ΟΛΘ βάζει η κυβέρνηση

3 Μαρ 2015


Ανάσα στα αποθεματικά του ΟΛΘ αναζητεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες πηγές της αγοράς, εν όψει της διαφαινόμενης οικονομικής ασφυξίας του Μαρτίου, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να πάρει από την ΟΛΘ ΑΕ 70 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που διαθέτει ως αποθεματικό στα ταμεία της. Μάλιστα, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η ανταλλαγή αυτού του ποσού με repos.
Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που το δημόσιο καταφεύγει στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης και τα αποθεματικά του για να πάρει οικονομική ανάσα. Τον περασμένο Οκτώβριο, η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, άντλησε 30 εκατομμύρια ευρώ από τον ΟΛΘ, τα οποία μάλιστα ήταν εγγεγραμμένα στον κωδικό επενδύσεων του οργανισμού. Επισημαίνεται ότι το λιμάνι – άγνωστο γιατί - επί σειρά ετών είχε δεσμευμένα αυτά τα χρήματα χωρίς να προχωρά στις αναγκαίες επενδύσεις υποδομών.
Η εξέλιξη αυτή και κυρίως η σχεδιαζόμενη άντληση 70 εκατομμυρίων από το ΟΛΘ, δημιουργεί ένα ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο για τον ΟΛΘ, χωρίς πάντως να εξασφαλίζει ουσιαστικά την ρευστότητα, που όντως έχει ανάγκη άμεσα το ελληνικό δημόσιο.

portnet.gr
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah