Προχωρά η πώληση και του ΟΛΘ

4 Μαρ 2015

Η κρίσιμη τριμερής συνάντηση, η διαφωνία του αρμόδιου υπουργού και η θέση του Βαρουφάκη
04 Μαρ 2015 - 06:37
Picture 0 for Προχωρά η πώληση και του ΟΛΘ
Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο: Οι αποκρατικοποιήσεις στους Οργανισμούς Λιμένος Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, θα προχωρήσουν. Ακόμα και αν ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Θ.Δρίτας αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί και να παραιτηθεί. Επισήμως, για λόγους που έχουν να κάνουν με την υγεία του. Ανεπισήμως, όμως, εξαιτίας της αντίθετης άποψης που έχει εκφράσει εξαρχής, ως προς αυτό το ζήτημα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επί του θέματος, ο κύβος ερρίφθη κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης των άμεσα εμπλεκομένων στο θέμα της συγκεκριμένης αποκρατικοποίησης που έγινε την Παρασκευή το πρωί, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, σχεδόν κρυφίως. Όπως είναι πλέον γνωστό, σε αυτή συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, ο Κινέζος πρέσβης στην Αθήνα και η διοίκηση του Οργανισμού στον Πειραιά. Φεύγοντας, ο πρέσβης δήλωνε ικανοποιημένος από όσα άκουσε από την ελληνική πλευρά.
Ως γνωστόν, η θέση Βαρουφάκη είναι σαφώς υπέρ της ολοκλήρωσης της αποκρατικοποίησης. Και όπως πληροφορείται τώρα η Voria.gr το ίδιο ισχύει και με την  περίπτωση του ΟΛΘ, που επίσης συζητήθηκε σε αυτή τη συνάντηση, καθώς οι Κινέζοι ενδιαφέρονται και για την περίπτωση του. Το πιθανότερο μάλιστα είναι πως οι διαδικασίες για τον ΟΛΘ θα ξεκινήσουν παράλληλα με εκείνες του ΟΛΠ κι χι μετά, όπως ήταν το αρχικό σενάριο.
Στο οικονομικό επιτελείο βιάζονται να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα από την διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων και τα δύο projects θα τρέξουν τάχιστα, όπως επιμένουν καλά ενημερωμένες πηγές.

voria.gr
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah