Με αγώνες κατά της ιδιωτικοποίησης του Πειραιά απειλούν οι λιμενεργάτες Πηγή:www.capital.gr

27 Μαρ 2015

Με αγώνες κατά της ιδιωτικοποίησης του Πειραιά απειλούν οι λιμενεργάτες καθώς διευρύνεται η πεποίθηση μεταξύ των παραγόντων της αγοράς πως η κυβέρνηση σύντομα θα προχωρήσει στο ξεπάγωμα του εν εξελίξει διαγωνισμού για τον ΟΛΠ. Ο ΟΛΠ εμπίπτει σε εκείνες τις ιδιωτικοποιήσεις που η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στους εταίρους της να ολοκληρώσει δια της συμφωνίας τη 20ης Φεβρουαρίου που πρόσφατα επαναεπιβεβαιώθηκε από τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα στη σύνοδο κορυφής.

Σε αυτό το περιβάλλον και ενώ εξελίσσεται η επίσημη επίσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του υπουργού εξωτερικών στο Πεκίνο, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των λιμενεργατών έχουν αρχίσει και εντείνουν τις αντιδράσεις τους. Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος με αφορμή την προ ολίγων ημερών ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περί κρατικών ενισχύσεων σε ανακοίνωση της κάνει λόγο για «απομυθοποίηση» της επένδυσης της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά και προαναγγέλλει αγώνες.

Η Ομοσπονδία, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «όσο και να επιχειρείται να υποβιβαστεί η σημασία της απόφασης αυτής της Ε.Ε, είτε από την ανακοίνωση της Διοίκησης του Ο.Λ.Π, είτε από την σιωπή της Κυβέρνησης, είτε από την αφωνία των φανατικών υποστηρικτών της COSCO, πρόκειται για απόφαση που δημιουργεί μέγα πολιτικό και επιχειρησιακό ζήτημα για το θέμα της αρχικής παραχώρησης των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ και τους μετέπειτα φιλικούς διακανονισμούς καθώς και συνολικά για το θέμα ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της ,με την οποία υπενθυμίζει τη θέση της για τα στρατηγικής σημασίας λιμάνια ,μεταξύ άλλων σημειώνει πως «είναι πλέον αδιανόητο να συνεχιστεί η οποιαδήποτε συζήτηση ή και σκέψη για πώληση του μετοχικού κεφαλαίου, ή οποιουδήποτε άλλου σεναρίου ιδιωτικοποίησης. Επιβάλλεται άμεσα η μεταφορά των μετοχών από το ΤΑΙΠΕΔ στο Ελληνικό Δημόσιο και η κατάργηση με θεσμικό τρόπο των προκηρύξεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ.».

«Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια με συνέπεια, με πολιτική, κοινωνική και νομική τεκμηρίωση αλλά και αδιαπραγμάτευτη αγωνιστικότητα, θα συνεχίσουν να δίνουν τον ΑΓΩΝΑ, για Δημόσια Λιμάνια με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις και αναπτυξιακές προοπτικές» καταλήγει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος.
Η. Μπέλλος

πηγη


Πηγή:www.capital.gr
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah