IDS Δήλωση συμπαράστασης στον Ελληνικό Λαό από την Ευρωπαϊκή Ζώνη του Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών

6 Μαρ 2015



International Dockworkers Council
Coordination Office
C/Mar, 97 - 4Ί · 08003 Barcelona · Spain Ph: +34 93 225 25 28 Fax: + 34 93 221 65 88


26 Φεβρουαρίου 2015


Δήλωση συμπαράστασης στον Ελληνικό Λαό από την Ευρωπαϊκή Ζώνη του Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών

Όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ζώνης του Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών (IDC) υποστηρίζουν τον Ελληνικό Λαό, ο οποίος μέσα από τη δημοκρατική του ψήφο επιβεβαίωσε την αντίθεση του στα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί από την Ευρώπη.
Για πολλά χρόνια, οι Λαοί της Ευρώπης υποφέρουν από ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιβεβλημένες από Ευρωπαϊκούς οργανισμούς κάτω από τις προσταγές των κυρίαρχων οικονομικών δυνάμεων.
Οι σκληρά εργαζόμενοι Λαοί δεν πρέπει ν’αποδεχτούν να συνθλιβούν περαιτέρω ώστε οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι.
Τα συνδικάτα στα Ελληνικά λιμάνια τα τελευταία χρόνια δίνουν ένα διπλό αγώνα ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και ενάντια στις εξαγγελίες για ιδιωτικοποίηση των λιμένων και των οργανισμών λιμένων του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.  Αγωνίζονται προκειμένου να υπερασπιστούν τις δουλειές τους και ταυτόχρονα έναν παραγωγικό τομέα της Ελληνικής οικονομίας, παρά τις πιέσεις της τρόικας για ξεπούλημα των λιμανιών σε ιδιώτες επενδυτές.
Το παράδειγμα των Ελλήνων συντρόφων πρέπει να μας δείξει το δρόμο για να απορρίψουμε αυτή την καπιταλιστική Ευρώπη που πλέον δεν επιθυμούμε.
Η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων-ETUC πρέπει να λάβει υπόψη τη θέληση των εργαζομένων και να προκρίνει αυτά τα αιτήματα ούτως ώστε να συντονίσει τους αγώνες των εργαζομένων  σε ευρωπαϊκό επίπεδο,  με στόχο  να αναπτυχθεί μια πραγματικά κοινωνική Ευρώπη στην υπηρεσία όλων των Λαών και όλων των εργαζομένων, και όχι μια Ευρώπη που υπηρετεί τους ολιγάρχες.
Και πάλι, συγχαίρουμε τον Ελληνικό Λαό που τα τελευταία χρόνια αντιστέκεται σε μια Ευρώπη που κανείς δεν επιθυμεί και η οποία προσπαθεί να σιγήσει με κάθε τρόπο αυτούς που τολμούν να δείξουν ότι μια αλλαγή είναι εφικτή και απαραίτητη.
Είμαστε μαζί σας και θα προσπαθήσουμε να κινητοποιήσουμε όλους τους Ευρωπαϊκούς Λαούς ώστε να αγωνιστούν στο πλευρό σας ενωμένοι.
Οι εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη θα ενώσουν τις δυνάμεις τους προς όφελος των Λαών.
Τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ζώνης του Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών - IDC Europe
«Ποτέ ξανά δεν θα πορευτούμε μόνοι» - "Will never walk alone again"
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah