Κινητοποίηση για ΣΣΕ από εργαζόμενους στο λιμάνι

19 Οκτ 2015


Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν, την Δευτέρα 19/10, στις 9.30 το πρωί η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις Προβλήτες του Πειραιά (ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π), προκειμένου να έχουν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο.

Ειδικότερα, το Σωματείο σε ανακοίνωση του σημειώνει ότι «έχοντας τη στήριξη των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ Α.Ε. (PCT θυγατρική της COSCO) άνοιξε εδώ και αρκετούς μήνες το ζήτημα των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Σ.Σ.Ε., προκειμένου να καθοριστούν οι μισθοί, οι συνθήκες εργασίας υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, αποστέλλοντας τα αιτήματα στις εργοδοτικές ενώσεις».

Ταυτόχρονα με τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή ΣΣΕ το σωματείο απευθύνθηκε στο Υπουργείο Εργασίας , Υπουργείο Ναυτιλίας και σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες τους (ΣΕΠΕ, ΕΥΠΕΑ, Κεντρική Διεύθυνση του ΙΚΑ) με τα εξής αιτήματα:

1. Να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα Βαρέα Ανθυγιεινά ένσημα αφού αυτή τη στιγμή οι λιμενεργάτες καλύπτονται ασφαλιστικά με το ένσημο του ανειδίκευτου εργάτη, παρά το γεγονός ότι στις καταστάσεις προσωπικού του ΣΕΠΕ δηλωνόμαστε ως λιμενεργάτες κάτι που είναι παράδοξο και παράνομο.
2. Όλοι οι εργαζόμενοι να εγγραφούν στο Μητρώο Α-Β φορτοεκφορτωτών και να αναγνωριστούν όλες οι ειδικότητες του κλάδου.
3.Την κατά νόμο σύσταση ενιαίας επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας στο χώρο εργασίας των ανωτέρω συναδέλφων
4. Την διατήρηση του υφιστάμενου ελάχιστου αριθμού ασφάλισης για λήψη σύνταξης γήρατος (4.500 ημέρες ασφάλισης) και την αποτροπή ενδεχόμενης αύξησης του ορίου αυτού.
5. Την 3μερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας των εμπλεκομένων μερών για τη σύναψη της ΣΣΕ, δηλαδή Σωματείο, Εργοδοτικές Ενώσεις, Υπουργείο Εργασίας.

«Με αφορμή ότι αλλάζει το ασφαλιστικό περιβάλλον σε βάρος όλων των μισθωτών και ότι έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τις παραπάνω αναφορές - καταγγελίες βλέποντας με ανησυχία και αγανάκτηση ότι ουδεμία ουσιαστική παρέμβαση έχει υπάρξει για την επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων, σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 19 Οκτώβρη 2015 και ώρα 09.00 π.μ. θα πραγματοποιήσουμε κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να έχουμε κατ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό», καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah