ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΟΜ. Υ. Λ. Ε & ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.

20 Οκτ 2015ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΟΜ. Υ. Λ. Ε )
ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.


Πειραιάς 19.10.2015              

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πανλιμενική Απεργία

Η Κυβέρνηση παρά τις διακηρύξεις και τις δεσμεύσεις της συνεχίζει την πολιτική της ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών με την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Αυτή η πολιτική οδηγεί στην παράδοση της Δημόσιας Αρχής και των σημαντικών λιμενικών δραστηριοτήτων σε ξένα μονοπωλιακά συμφέροντα.

Ταυτόχρονα απαξιώνει όλα τα Λιμάνια με επενδυτική άπνοια, δραματική μείωση του προσωπικού και την εργολαβοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια συνεχίζοντας τον ΑΓΩΝΑ κατά της πάσης φύσεως ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών έχουμε προκηρύξει ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 21/10 και 24ωρη Πανλιμενική ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 22/10 με συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη, ώρα 11:00 πμ και πορεία στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Διεκδικούμε :

Ø  Αποτροπή κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών. Ιδιαίτερα να ακυρωθεί η πώληση των ΟΛΠ, ΟΛΘ και να θεμελιωθεί ο ισχυρός Δημόσιος Χαρακτήρας των Λιμανιών.
Ø  Κατοχύρωση θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων με ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις σε όλα τα Λιμάνια.
Ø  Στελέχωση των Λιμανιών με προσωπικό πλήρους και σταθερής απασχόλησης με βάση τις πραγματικές ανάγκες.
Ø  Βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα και συντάξεις αξιοπρέπειας.
Ø  Να δομηθούν θεσμικές και αρμονικές σχέσεις με τις επιλιμένιες πόλεις και να ενδυναμωθεί ο κοινωνικός ρόλος των Λιμανιών.
Ø  Να προωθηθεί η αναπτυξιακή προοπτική των Λιμανιών με αξιοποίηση των ιδίων κεφαλαίων, των δανειακών δυνατοτήτων και των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

*      Συμπαραστεκόμαστε στο αγώνα των συναδέλφων μας της ΣΕΠ (COSCO) για υπογραφή ΣΣΕ και υποστηρίζουμε κάθε αγωνιστική τους κινητοποίηση, όπως και την σημερινή στο Υπ. Εργασίας, για κατοχύρωση και βελτίωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ τον ΑΓΩΝΑ
με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ
μέχρι την ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah