Λιμενεργάτες: Σχεδιάζουν πανευρωπαϊκές κινητοποιήσεις κατά της πώλησης ΟΛΠ-ΟΛΘ

1 Οκτ 2015


Την Τρίτη 6/10 πραγματοποιείται η εκδίκαση της προσφυγής κατά της πώλησης των μετοχών ΟΛΠ και ΟΛΘ στο ΣτΕ, στην οποία θα παραστεί και το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ).
Με ανακοίνωση της, η ομοσπονδία των λιμενεργατών επιτίθεται κατά του Υπουργού Ναυτιλίας και της κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι  η κυβέρνηση μέσω του ΥΝΑ και του ΤΑΙΠΕΔ επιμένει και επιταχύνει το ξεπούλημα του Λιμανιού του Πειραιά και εν συνεχεία της Θεσσαλονίκης. Οι χθεσινές δηλώσεις του ΥΝΑ θέτουν σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και ιδιαίτερα η παραδοχή ότι η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και Ελληνικού Δημοσίου εκπονήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ και παραδόθηκε στο ΥΝΑ, προσθέτει η ομοσπονδία,  η οποία καταγγέλλει ακόμη ότι η κυβέρνηση θέτει εκτός της όλης διαδικασίας το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ.
«Εδώ έχουμε ουσιαστική κατάργηση του ΔΣ/ΟΛΠ, αλλά και των καταστατικών του αρμοδιοτήτων» αναφέρει και χαρακτηρίζει το ΤΑΙΠΕΔ ως «αναμεταδότη των επιθυμιών της Cosco».
Τέλος η ΟΜΥΛΕ τονίζει για μία ακόμη φορά ότι αντιτίθεται στην πώληση των λιμανιών και θα συνεχίσει την κοινή προσπάθεια και τον κοινό αγώνα, με τους δήμους και τις τοπικές κοινωνίες για την ανάπτυξη μίας αρμονικής σχέσης μεταξύ λιμανιού και πόλης.
Την Τρίτη Την Τετάρτη 7/10 θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά η Γενική Συνέλευση της ΟΜΥΛΕ με συμμετοχή αντιπροσώπων από όλα τα λιμάνια της χώρας, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για παλλιμενικές κινητοποιήσεις και δράσεις, ενώ στις 13-15/10 θα συνεδριάσει στη Θεσσαλονίκη το ευρωπαϊκό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Λιμενεργατών (IDC), όπου θα συζητηθεί το θέμα της πώλησης των ΟΛΠ και ΟΛΘ και θα αποφασιστούν αγωνιστικές δράσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.


Πηγή: reporter.gr

Πηγή: reporter.gr
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah