Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η- ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π. & ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.

20 Οκτ 2015



ΕΝΩΣΗ  ΜΟΝΙΜΩΝ  ΚΑΙ  ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ  Ο.Λ.Π.
Tηλ.:  2104614825 - 2104615721 Fax: 2104611273  E-mail: dockers@otenet.gr www.dockers.gr
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.
ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ 1 & ΚΑΝΑΡΗ, 186 48 ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ- ΠΕΙΡΑΙΑ
Τηλ.: 2104060912 – Fax: 2104060913 E-mail: arx-epoptes@olp.gr

Πειραιάς 19.10.15              
                 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η δρομολόγηση από την κυβέρνηση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ με την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών είναι μια ακόμη πτυχή του νέου μνημονίου που επιβλήθηκε στη χώρα μας. Πέρα από την αντίθεση μας συνολικά με το νέο μνημόνιο και τις επιπτώσεις που θα έχει για τον λαό μας,  η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Εποπτών & Αρχιεργατών ΟΛΠ είμαστε κάθετα αντίθετοι με κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης που θα δημιουργήσει ένα ισχυρό ιδιωτικό μονοπώλιο στο λιμάνι του Πειραιά και θα έχει αρνητικές συνέπειες για όλους τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ, τις τοπικές κοινωνίες, την τοπική οικονομία, όλα τα συναφή με το λιμάνι επαγγέλματα και συνολικά για την οικονομία της χώρας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στο ξεπούλημα του ΟΛΠ και προκηρύξαμε αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα συνεχίσουμε όσο θα προχωρά το σχέδιο του ξεπουλήματος.
Δέκα χρόνια έχουν περάσει από τα πρώτα σχέδια ιδιωτικοποίησης του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας και ήδη από την εγκατάσταση της COSCO στο container terminal έχουμε επιβεβαιωθεί για όλα όσα καταγγέλλαμε ότι θα έφερνε αυτή η ιδιωτικοποίηση. Οι άθλιες εργασιακές σχέσεις που έχουν επιβληθεί, η ελαστικοποίηση της εργασίας, η έλλειψη κρατικών ελέγχων και η αύξηση των τιμολογίων του εγχώριου εισαγωγικού και εξαγωγικού φορτίου είναι μόνο κάποια από αυτά. Συνεπώς, η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ δεν πρόκειται να φέρει κάτι καινούργιο πέρα από την εξάπλωση και την επιδείνωση αυτών των φαινομένων.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και συμμετέχουμε όλοι την Τετάρτη 21.10.15 στάση εργασίας από την έναρξη της πρωινής βάρδιας έως τις 10:30 και την Πέμπτη 22.10.15 24ωρη απεργία με απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στο Υπουργείο Ναυτιλίας.
ΟΛΟΙ
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/10 ΣΤΙΣ 8:00 ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΟΛΠ
ΚΑΙ
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/10 ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah