Εργαζόμενοι: Η κρουαζιέρα θα μείνει στον Πειραιά

28 Μαΐ 2013

Σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση στέλνουν τα σωματεία εργαζομένων στον ΟΛΠ για να εγκαταλείψει τα σχέδια δημιουργίας νέου λιμανιού κρουαζιέρας.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Τεχνικών και Χειριστών Υπαλλήλων ΟΛΠ, η Ένωση Μονίμων Υπαλλήλων ΟΛΠ και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ σε κοινή ανακοίνωσή τους με αφορμή τα εγκαίνια του νέου Επιβατικού Σταθμού Κρουαζιέρας:
• Καλούν την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις αντιφατικές και αόριστες πολιτικές για μεταφορά της Κρουαζιέρας, όταν ο ΟΛΠ είναι ο διαχρονικός και εξειδικευμένος πάροχος αυτής της υπηρεσίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των σωματείων έχει ως εξής:

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Β’ Επιβατικού Σταθμού Κρουαζιέρας στο Λιμάνι του Πειραιά, που κόστισε περίπου 4,2 εκ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από τον Δημόσιο ΟΛΠ, που είναι και ο πάροχος στη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Παράλληλα κοντά στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται και η επέκταση ενός ακόμη έργου υποδομής, η δαπάνη του οποίου αγγίζει τα 2 εκ. ευρώ.

Ολοκληρώνεται με αυτό τον τρόπο ένας κύκλος επενδύσεων από τον Δημόσιο ΟΛΠ.

Όλα αυτά είναι ένα δείγμα της συμβολής του Δημόσιου Οργανισμού Λιμένος στην ανάπτυξη της οικονομίας με αιχμή τον Τουρισμό, τις επενδυτικές δυνατότητες και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Σήμερα που η ελληνική κοινωνία  δοκιμάζεται από τις πολιτικές ύφεσης και ανεργίας, έχει απόλυτη ανάγκη από τους κερδοφόρους Δημόσιους Οργανισμούς που μπορούν να υπηρετούν το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον.

Καλούμε, λοιπόν, τη Κυβέρνηση:

• Να εγκαταλείψει τις αντιφατικές και αόριστες πολιτικές για μεταφορά της Κρουαζιέρας, όταν ο ΟΛΠ είναι ο διαχρονικός και εξειδικευμένος πάροχος αυτής της υπηρεσίας.
• Να πάψει να αντιμετωπίζει το Δημόσιο σαν τα ασημικά της οικογένειας που τα έχει βγάλει προς πώληση.
• Να αφήσει τα διαχρονικά κερδοφόρα και υπό δημόσια διαχείριση Λιμάνια να συνεχίσουν να αναπτύσσονται, ώστε να συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, να επιτελούν τον κοινωνικό τους ρόλο και να ενισχύουν την απασχόληση, με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις.
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah