ΑΝΑΚΙΝΩΣΗ -Πέμπτη 1 Μάη 10:30 στο Πασσαλιμάνι

30 Απρ 2014ΕΝΩΣΗ  ΜΟΝΙΜΩΝ  ΚΑΙ  ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ  Ο.Λ.Π.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΟΠΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΓΑΤΩΝ Ο.Λ.Π.

Πειραιάς, 28-4-2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,
και η φετινή εργατική πρωτομαγιά, από ημέρα μνήμης και τιμής των αγώνων και των κατακτήσεων της εργατικής τάξης, πρέπει να μετατραπεί σε αφετηρία δυναμικής επανεκκίνησης των εργατικών-λαϊκών αντιστάσεων, κόντρα στη συνεχιζόμενη επίθεση στα δικαιώματα και στις ζωές μας. Οι κυβερνητικές αποφάσεις στοχεύουν στην πλήρη διάλυση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, στη διάλυση της συλλογικής εκπροσώπησης και των συνδικάτων ενώ οδηγούν το λαό μας όλο και πιο βαθιά στην  ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
            Από το Μάη του 2010 μέχρι και σήμερα, τα μνημόνια είναι το όχημα που οδηγεί τον κόσμο της εργασίας στην κατάργηση θεμελιωδών δικαιωμάτων, στην ανεργία και στο ξεπούλημα των δημοσίων αγαθών και επιχειρήσεων.
            Φτάνει πια! Οφείλουμε ν’αγωνιστούμε ενωμένοι και συστρατευμένοι για να βάλουμε ένα τέλος στο μέλλον που σχεδιάζουν για μας. Μετέτρεψαν τις συντάξεις σε φιλοδώρημα, διέλυσαν την κοινωνική μας ασφάλιση και με λύσσα προσπαθούν να διαλύσουν την Παιδεία, την Υγεία και την Κοινωνική Πρόνοια.
Προσπαθούν να ξεπουλήσουν υγιείς και κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις σαν να ήταν ιδιοκτησία τους. Οι δημόσιες εταιρείες ενέργειας, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και οι υπόλοιπες εταιρείες κοινής ωφέλειας δεν είναι τσιφλίκι κανενός ιδιώτη, ανήκουν στον ελληνικό λαό και δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετούν τον ελληνικό λαό.
Ειδικά για τον ΟΛΠ και τα λιμάνια, τα κέρδη και τα οφέλη για το δημόσιο και τον ελληνικό λαό είναι πολλαπλάσια όσο κι αν προσπαθούν να το κρύψουν. Η εκστρατεία παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας πέφτει στο κενό. Ο πειραϊκός λαός δεν πιστεύει στα ψέματα τους για δήθεν «ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας» και γι’αυτό υπερασπίζεται το δημόσιο λιμάνι μαζί με μας τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ. Οι λιμενεργάτες θ’αγωνιστούμε και θα υπερασπιστούμε να παραμείνει ο ΟΛΠ σε δημόσιο έλεγχο για να συνεχίσει να προσφέρει στον λαό και να  επιτελεί τον κοινωνικό του ρόλο.
Συνάδελφοι, οι προκλήσεις που θα κληθούμε ν’αντιμετωπίσουμε σύντομα, είναι μεγάλες και γι’αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη πίστη και δύναμη τον αγώνα ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές.
Συμμετέχουμε μαζί με άλλα συνδικάτα της πόλης μας, στην απεργιακή Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο των αγωνιστών πεσόντων εργατών στις 10:30 στο Πασσαλιμάνι

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Πέμπτη 1 Μάη 10:30 στο Πασσαλιμάνι

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah