Αγγελούδης: Μέσω παραχωρήσεων επενδυτές για την αξιοποίηση του ΟΛΘ

4 Απρ 2014



ΡΩΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
rkontogiannidis@egnatiapost.gr
Για ένταξη των ιδιωτών στην αξιοποίηση της περιουσίας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, μέσω παραχωρήσεων, έκανε λόγο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, στο πλαίσιο της ημερίδας που συνδιοργάνωσαν η EgnatiaPostκαι οι εργαζόμενοι του λιμανιού.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά κατά το χαιρετισμό του, για την αξιοποίηση του λιμανιού θα πρέπει να ακολουθηθεί ο τρόπος που υιοθετήθηκε εδώ και δεκαετίες στο 98% των λιμανιών όλου του κόσμου. Να υπάρχουν ένας, δύο ή πολλοί ιδιώτες, οι οποίοι να επενδύουν και να ελέγχονται στο  θέμα του ανταγωνισμού.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή είναι μία άποψη, που δεν έχει καμία πολιτική εμμονή, αλλά είναι καθαρά επιχειρηματική. «Βεβαίως και χρειάζονται επενδυτής και μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα. Είναι η μόνη δυνατότητα, προκειμένου να αναπτυχθεί το λιμάνι, αλλά και για να διαδραματίσει τον εθνικό ρόλο που μπορεί να παίξει», είπε ο κ. Αγγελούδης.
Ο ίδιος παρουσίασε και κάποια οικονομικά στοιχεία, τα οποία δείχνουν τη δυναμική σήμερα του ΟΛΘ. Ειδικότερα, σημείωσε ότι ο κύκλος εργασιών φτάνει τα 55 εκατομμύρια ευρώ και είναι αυξημένος κατά 15% τα τελευταία 4 – 5 χρόνια. Επίσης, το αποθεματικό φτάνει τα 96 εκατομμύρια ευρώ, με μηδέν δανεισμό, ενώ το λειτουργικό όφελος φτάνει τα 23 εκατομμύρια ευρώ.
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah