Τον κουμπάρο του Γλύξμπουργκ έχουν βάλει διαπραγματευτή για τον ΟΛΠ!

20 Μαΐ 2015


Κουμπάρος του Πρίγκηπα Νικόλαου, εκπρόσωπος της Morgan Stanley στην Ελλάδα και μέλος της διοίκησης της «παλιάς» ΑΕΚ


Ξεσηκωμός στη ΝΕ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στο ξεπούλημα του λιμανιού - Αντίθετοι και όλοι οι βουλευτές του


Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση (μπιρ παρά) του 51%, με... οψιόν και για το υπόλοιπο 16% σε πέντε χρόνια, όπως απαιτούν οι Κινέζοι, σημαίνει ότι το λιμάνι του Πειραιά περνάει κατά απόλυτη κυριότητα στην Cosco, με την κυβέρνηση να υποκύπτει στους εκβιασμούς των δανειστών -Σόιμπλε και ΣΙΑ- για τις ιδιωτικοποιήσεις. Γεγονός που ήταν αρκετό για να ανάψει φωτιά στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά και στους βουλευτές του που εκλέγονται στην Α' και στη Β' Πειραιά.

Το... πράσινο φως στη νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για τη συνέχιση του διαγωνισμού, τον οποίο είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, το έδωσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο, ως μια γεύση της διαφορετικής πολιτικής που ήρθε να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Η μοναδική αλλαγή είναι ότι για πρώτη φορά βγαίνει προς πώληση το 51%, που έχει ελάχιστη διαφορά από το 67%, αφού και με το 51% ο αγοραστής θα αποφασίζει για όλα, χωρίς να μπορεί το Δημόσιο να μπλοκάρει οποιαδήποτε απόφαση.

Ο κουμπάρος του τέως θα κάνει κουμάντο!

Ο κουμπάρος του τέως βασιλιά, του Γλύξμπουργκ, θα... εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους υποψηφίους για τον διαγωνισμό αλλά και μετά το άνοιγμα των προσφορών - αν φθάσουμε εκεί. Πρόκειται για τον κ. Νάσο Θανόπουλο, ο οποίος έχει παντρέψει τον γιο του Κωνσταντίνου, τον Νικόλα, και εκπροσωπεί τη γνωστή Morgan Stanley στην Ελλάδα, αλλά έχει έδρα στο Λονδίνο. Ο κ. Θανόπουλος επελέγη από το ΤΑΙΠΕΔ ως διαπραγματευτής. Για όποιον δεν τον ξέρει, να θυμίσουμε ότι έγινε γνωστός στο πανελλήνιο με το επεισόδιο που είχε προκαλέσει στο κοσμικό κέντρο όπου τραγουδούσε ο Αντώνης Ρέμος. Ο κουμπάρος είχε έρθει στο κέφι από το πολύ... οινόπνευμα που είχε πιει και κάποια στιγμή πέταξε στην πίστα, αντί λουλουδιών, ολόκληρο το τραπέζι. Και έγινε ο χαμός, με τον Ρέμο να του λέει από το μικρόφωνο: "Αν δεν το αντέχεις, μην το πίνεις...".

Εμπλοκή

Πέρα από τις τεράστιες αντιδράσεις στο κόμμα αλλά και στην κυβέρνηση, μεγάλο πρόβλημα για τη νομιμότητα του διαγωνισμού θα δημιουργηθεί από τη στιγμή που το ΤΑΙΠΕΔ θα συνεχίσει τον διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη παρά την αλλαγή του ουσιαστικότερου όρου της προκήρυξης, του ποσοστού πώλησης, το οποίο από 67% γίνεται 51%, και η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ απλώς θα ενημερώσει διά... αλληλογραφίας εκείνους που κατέθεσαν φάκελο με τα δικαιολογητικά και την προσφορά.

Τι θα γίνει, όμως, τώρα με εκείνους που θα ήθελαν να μετάσχουν αν γνώριζαν ότι το ποσοστό πώλησης θα ήταν 51%; Είναι ορατός ο κίνδυνος να προσφύγουν στο δικαστήριο και να ακυρωθεί ο διαγωνισμός, όπως επισημαίνουν νομικοί με ειδίκευση σε τέτοιες υποθέσεις. Όπως επισημαίνουν, ο διαγωνισμός θα πρέπει να ακυρωθεί και να προκηρυχθεί νέος, με τα σημερινά δεδομένα, δηλαδή την πώληση του 51%.

Ήδη το ΤΑΙΠΕΔ έστειλε επιστολές στους τρεις υποψήφιους διεκδικητές του λιμανιού, την Cosco Pacific, τη θυγατρική της Maersk, την APM Terminals, και την International Container Terminal Services. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών είναι ο Σεπτέμβριος.

Στα κάγκελα το κόμμα

Εκρηκτικό ήταν το κλίμα στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ μόλις έγιναν γνωστά τα... μαντάτα. Πάνω από 400 άτομα συμμετείχαν. Έγινε... κόλαση, ήταν η εικόνα που μας μετέφεραν. Όλοι ήταν αντίθετοι, κάτι που επιβεβαιώνεται από το ότι το ψήφισμα ήταν ομόφωνο. Η θέση τους είναι: όχι ιδιωτικοποίηση μέσω παραχωρήσεων, ναι σε κρατικό λιμάνι.

Τα έβαλαν, μάλιστα, και με την "Αυγή" γιατί στο ρεπορτάζ που είχε για τη συνεδρίαση της ΝΕ Πειραιά έδινε την εικόνα ότι δεν υπήρξαν διαφωνίες για την πώληση της καταστατικής πλειοψηφίας του ΟΛΠ.

Στη ίδια γραμμή είναι όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται στην Α΄ και στη Β' Πειραιά. Τη διαφωνία του έχει καταθέσει δημόσια ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας, καθώς και ο βουλευτής Στάθης Λεουτσάκος. Οι αντιδράσεις θα συνεχισθούν, ενώ η ΟΜΥΛΕ διοργανώνει στις 2 Ιουνίου μεγάλη κινητοποίηση όλων των φορέων του Πειραιά, με μπροστάρη τον δήμο.    paron.gr



 
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah