Δρίτσας με λιμενεργάτες: "Χρειαζόμαστε ενεργή συμπαράσταση για να αντιμετωπιστούν τα σκληρά διλήμματα"

11 Μαΐ 2015


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΠΥΡΟΣ ΡΑΠΑΝΑΚΗΣ

Για "σκληρά διλήμματα" έκανε λόγο ο Θ. Δρίτσας μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των λιμενεργατών στο υπουργείο Ναυτιλίας, σημειώνοντας πως είναι στοίχημα η διατήρηση των σταθερών αρχών που εξαγγέλθηκαν στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Με πορεία έφτασαν στο υπουργείο οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη.
"Aυτή η κυβέρνηση δίνει μια μάχη στο όνομα του ελληνικού λαού για να στηρίξει σε πολύ δύσκολες συνθήκες την κατεύθυνση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με κοινωνικό όφελος και με κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Σε αυτή τη μάχη η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σκληρά διλήμματα τα οποία, για να τα λύσει, χρειάζεται την ενεργή παρουσία και τη συμπαράσταση της κοινωνίας και των εργαζομένων" ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του.
"Σε αυτή την κατεύθυνση, παρά τα διλήμματα και παρά τη σκληρή πραγματικότητα, η διεκδίκηση της διατήρησης των σταθερών αρχών που εξαγγέλθηκαν στις προγραμματικές μας δηλώσεις είναι ένα στοίχημα που καθημερινά αντιμετωπίζουμε", πρόσθεσε, ενώ επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες ώστε τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης να λειτουργήσουν και να αναπτυχθούν σε όφελος του ελληνικού λαού και με κατοχύρωση των συμφερόντων του Δημοσίου και της ελληνικής κοινωνίας.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ποια είναι η δική του θέση, με δεδομένο ότι έχει ταχθεί υπέρ του δημοσίου χαρακτήρα των λιμανιών, είπε χαρακτηριστικά: "Δίνουμε τις μάχες μας, η κυβέρνηση λειτουργεί συλλογικά και κανένας από εμάς δεν είναι άμοιρος και των σκληρών διλημμάτων και της σκληρής πραγματικότητας. Αλλά η κυβέρνηση, επίσης συλλογικά, επιδιώκει να μείνει όρθια μαζί με τον ελληνικό λαό και με συνέπεια στις αρχές μας".
"Εμείς δηλώσαμε κατηγορηματικά και τη θέση μας αλλά και τη βούλησή μας να αγωνιστούμε για να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, που είναι μια νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική", ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) Γιώργος Γεωργακόπουλος, τονίζοντας ότι όσο το θέμα των λιμανιών παραμένει ανοιχτό και η κυβέρνηση δεν ξεκαθαρίζει τη θέση της, τα λιμάνια θα είναι "εστίες αγώνων απέναντι στην πολιτική αυτή που είναι των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος σε ξένους μονοπωλιακούς ομίλους".
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Λιμενεργατών στον ΟΛΠ ζήτησαν να δοθεί από την κυβέρνηση ξεκάθαρη θέση, προειδοποιώντας πως εάν αποφασιστεί η οποιασδήποτε μορφής ιδιωτικοποίηση, "είτε 67% είτε 51%", οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν.

"Παρών" πέντε βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Ναυτιλίας Γ. Θεοτοκάς, ενώ έδωσαν το "παρών" στη συγκέντρωση και τη συνάντηση και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, Ελένη Σταματάκη, Στάθης Λεουτσάκος, Εύη Καρακώστα και Γιάννα Γιαταγάνη. Από την πλευρά τους εκφράστηκε η ανάγκη να τηρηθούν οι προγραμματικές εξαγγελίες της κυβέρνησης και να ενταθούν οι προσπάθειες για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των λιμανιών, στο πλαίσιο του προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και του λαού, με πλήρη κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε αυτά.

Συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση στον χώρο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους, με αίτημα να σταματήσει η πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ και κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης των λιμανιών. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων παρέδωσε ψήφισμα με τις θέσεις των σωματείων και της ομοσπονδίας τους για το λιμάνι στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, ενώ το «παρών» στη χθεσινή κινητοποίηση έδωσαν η διοίκηση του ΕΚΘ, αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΜΕ και του ΜΕΤΑ, καθώς και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

avgi.gr
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah