ΟΛΘ: Εμφαση στην καλύτερη σύνδεση του λιμανιού και στην κρουαζιέρα

26 Μαΐ 2015


Στην καλύτερη σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τους μεγάλους οδικούς και σιδηροδρομικούς άξονες, στην έναρξη του έργου της 6ης προβλήτας και στην κρουαζιέρα, φαίνεται πως δίνει -μεταξύ άλλων- έμφαση η νέα διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος (ΟΛΘ), όπως προέκυψε από ομιλία του προέδρου της εταιρείας Ιωάννη Παντή, σε εκδήλωση του Money Show Thessaloniki 2015.
   "Θέλουμε να βελτιώσουμε τη σύνδεση του λιμανιού με τους οδικούς και σιδηροδρομικούς άξονες. Δεν έχει γίνει εφικτό τόσα χρόνια να γίνει 500 μέτρα δρόμος για να 'διώχνει' το λιμάνι απευθείας τα φορτηγά στους μεγάλους οδικούς άξονες. Θα δούμε τον Περιφερειάρχη γι' αυτό το θέμα" προανήγγειλε ο κ. Παντής.
   Σε ό,τι αφορά το έργο της 6ης προβλήτας (σ.σ. το οποίο θα επιτρέψει τη σημαντική αύξηση του όγκου των διακινούμενων εμπορευματοκιβωτίων), ο κ. Παντής σημείωσε ότι η έναρξη της επένδυσης θα προβλεφθεί στο υπό κατάρτιση master plan του λιμένος, ενώ πρόσθεσε ότι τα προσκόμματα που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν στο συγκεκριμένο έργο, εξαιτίας της στάσης του ΤΑΙΠΕΔ, "ήταν το μεγαλύτερο έγκλημα που έγινε εις βάρος της Θεσσαλονίκης".
   Ο κ. Παντής επισήμανε ακόμη ότι είναι απαραίτητο να αυξηθεί η κίνηση των κρουαζιεροπλοίων, ενώ πρόσθεσε πως το λιμάνι οφείλει να προσφέρει κοινωνικό μέρισμα από τις δραστηριότητές του. Επιπλέον, προανήγγειλε πως θα ενεργοποιηθεί άμεσα το συμβούλιο των χρηστών του λιμανιού και θα εμπλακούν και όλοι οι φορείς της πόλης σε μία διαδικασία υποστήριξης του λιμένα και κοινών πορειών.
   Ο ίδιος σημείωσε πως "και σε ό,τι αφορά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα ακολουθηθεί η μεγάλη εικόνα, η οποία 'παίζεται' στη διαδικασία διαπραγμάτευσης [της Ελλάδας με τους θεσμούς]. Θα ακολουθήσουμε την κυβερνητική πολιτική [...] Η μεγάλη εικόνα καθορίζει τα επιμέρους". Καταλήγοντας, υπενθύμισε ότι "από το 2005 έως σήμερα έχουμε [στον ΟΛΘ] μεγάλη άνοδο κερδών. Είμαστε το πιο κερδοφόρο λιμάνι της χώρας".
   "Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης κινδυνεύει να χάσει οριστικά το παιχνίδι από τον Πειραιά"
   Από την πλευρά του, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) δρ. Κυριάκος Λουφάκης υποστήριξε, αναφερόμενος στον ΟΛΘ, ότι "δυστυχώς δεν εκμεταλλευόμαστε το λιμάνι όπως πρέπει. Οι καθυστερήσεις στην αξιοποίηση του λιμανιού μας κάνουν να κινδυνεύουμε να χάσουμε οριστικά το παιχνίδι. Εάν ο Πειραιάς σταθεί στα πόδια του καλά, θα χάσει δύναμη το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Εάν το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας βελτιωθεί και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης δεν έχει προλάβει να ενδυναμωθεί, θα χάσει οριστικά το παιχνίδι από τον Πειραιά".
   Υπενθυμίζεται ότι το φετινό Money Show, που φιλοξένησε πάνω από 120 εκδηλώσεις, διοργάνωσαν το Ελληνο-ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και η εταιρεία Σαμαράς & Συνεργάτες Σύμβουλοι Μηχανικοί, σε συνεργασία με την Εxcess Advertising. Το φετινό Money Show πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας- Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης._

πηγη
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah