«Νεκρώνουν» την Δευτέρα τα 12 μεγάλα λιμάνια

24 Φεβ 2014

«Νεκρώνουν» το πρωί της Δευτέρας όλα τα μεγάλα λιμάνια της χώρας και πραγματοποιούνται μαζικές συγκεντρώσεις- παραστάσεις στα Διοικητικά Κέντρα των Λιμανιών, με επίκεντρο τον ΟΛΠ, όπου πραγματοποιείται, στις 8 το πρωί, μεγάλη συγκέντρωση εργαζομένων και πολιτών.

Κοινό αίτημα είναι να σταματήσει κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος των Λιμανιών, δεδομένου ότι την Τετάρτη 26/2 ξεκινάει, ουσιαστικά, η διαδικασία πώλησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ.

«Η Κυβέρνηση και το περίφημο ΤΑΙΠΕΔ προωθούν στη Βουλή, δήθεν για ενημέρωση, το ξεπούλημα των Λιμανιών, με πρώτο το Λιμάνι του Πειραιά.
Με μια πρόσκληση προς τους βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών, στην οποία προσπαθούν να κρύψουν το έγκλημα που επιχειρούν, θέλουν να πάρουν το πράσινο φώς για να ξεκινήσουν την διαδικασία παράδοσης στους ξένους μονοπωλιακούς ομίλους και στα ιδιωτικά Funds την ναυαρχίδα των Λιμανιών, τον ΟΛΠ», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η οποία συνεχίζει αναφέροντας τα εξής:

«Παρά την γενικότερη αντίθεση πολιτικών κομμάτων, κοινωνικών φορέων, της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, η Κυβέρνηση επιμένει να ξεκινήσει το ξεπούλημα των Λιμανιών. Αρνείται να απαντήσει στα ερωτήματα για τις επιπτώσεις που θα έχει η ενέργειά της αυτή στον Τουρισμό, το Εισαγωγικό και Εξαγωγικό Εμπόριο, τις Μεταφορές, την Ακτοπλοΐα και την εξυπηρέτηση των ελληνικών νησιών.»

«Τώρα πλέον κανείς δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το ΤΑΙΠΕΔ. Η Κυβέρνηση και τα κόμματα που την απαρτίζουν θα έχουν ακέραιη την ευθύνη, καθώς επίσης και εκείνοι οι βουλευτές ξεχωριστά που δεν θα εμποδίσουν το επιχειρούμενο ξεπούλημα. Ως Συνδικαλιστικό Κίνημα των Λιμανιών, όπως είχαμε προειδοποιήσει, προχωράμε σε πολύμορφες κινητοποιήσεις», υπογραμμίζει η ΟΜΥΛΕ.

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ, η οποία συμμετέχει στην συγκέντρωση της Δευτέρας προγραμματίζοντας νέα συγκέντρωση την Τετάρτη στην Βουλή.

Η ΟΜΥΛΕ κήρυξε την Δευτέρα 24/2 στάση εργασίας στα 12 μεγάλα λιμάνια της χώρας από την έναρξη του πρωινού ωραρίου έως την 11η πμ και συγκεντρώσεις – μαζικές παραστάσεις στα Διοικητικά Κέντρα των Λιμανιών. Για τον ΟΛΠ συγκέντρωση στο κτίριο των κεντρικών στις 8 πμ.
«Θα κλιμακώσουμε με κινητοποίηση την ημέρα συζήτησης στη Βουλή με μαζική διαμαρτυρία στη Βουλή των Ελλήνων», αναφέρει η ΟΜΥΛΕ.

Στο μεταξύ, κάλεσμα για συμμετοχή στην συγκέντρωση, που έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα στις 8 το πρωί στον ΟΛΠ έχει κάνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μαζικό παρόν θα δώσει και το ΠΑΜΕ.

ΠΗΓΗ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah