Διαμαρτυρίες και αντιρρήσεις για το πλειοψηφικό πακέτο του ΟΛΠ

26 Φεβ 2014

olp2
26/02/14


Αντίθετα τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ, ενστάσεις από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια και οι λιμενεργάτες προειδοποιούν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΠ.

Με τους εργαζόμενους στα λιμάνια να βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή και τους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης να καταθέτουν τις αντιρρήσεις τους για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ, ολοκληρώθηκε σήμερα η συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, που στην ουσία ήταν και η επίσημη έναρξη των διαδικασιών πώλησης του ΟΛΠ.
Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο υπουργός Ναυτιλίας, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος Ιωάννης Εμίρης και άλλα στελέχη του Ταμείου, οι οποίοι και ενημέρωσαν τους βουλευτές που συμμετείχαν στην Επιτροπή για την διαδικασία αξιοποίησης του ΟΛΠ.
Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν την αντίθεσή τους, ενώ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν ενστάσεις και ζήτησαν διευκρινίσεις και αλλαγές. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υπεραμύνθηκε της επιλογής της κυβέρνησης λέγοντας πως «δεν πουλάμε μόνο μια χρήση, αλλά ουσιαστικά προσκαλούμε τον υποψήφιο επενδυτή, πέρα από τα λεφτά που θα καταβάλει στο ΤΑΙΠΕΔ για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών να κάνει και μια σειρά επενδύσεις, ώστε πραγματικά να του αποφέρει τα οφέλη του και συγκεκριμένα να μεγιστοποιήσει τα οφέλη του που έχουν σχέση με τη γεωστρατηγική σχέση της χώρας και του λιμανιού».
Ανέφερε επίσης ότι ο δεύτερος λόγος για τον οποίο προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση είναι γιατί κάθε χρήση του λιμανιού δεν είναι κερδοφόρα.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ταμείου Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος, δήλωσε πως «το Ταμείο δεν κάνει πολιτικές επιλογές, ούτε χαράσσει πολιτική, απλά εφαρμόζει τις αποφάσεις της κυβέρνησης».
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά οι εργαζόμενοι στα λιμάνια και οι λιμενεργάτες προειδοποιούν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΠ. Σήμερα πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη 24ωρη απεργία από την ΟΜΥΛΕ, την Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδας (ΟΦΕ), την Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και λιμενεργατικά σωματεία από λιμάνια όλης της χώρας.
Επίσης εκατοντάδες εργαζόμενοι στα λιμάνια του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Ελευσίνας και από άλλα λιμάνια της χώρας, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων από τον Πειραιά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10 το πρωί και στην συνέχεια έκαναν πορεία στη βουλή με κεντρικό σύνθημα το «Λιμάνι δεν πωλείται».
Αντιπροσωπεία των εργαζομένων μπήκε στη βουλή και συναντήθηκε με εκπροσώπους κομμάτων, στους οποίους και επανέλαβε τις θέσεις και τις απόψεις τους ενάντια στο επιχειρούμενο ξεπούλημα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.
Χριστίνα Παπασταθοπούλου
efsyn.gr
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah