Συνάντηση Βαρβιτσιώτη με πρεσβευτή Κίνας στην Ελλάδα

18 Φεβ 2014

«Η σημερινή κυβέρνηση έχει αναπτύξει το τελευταίο χρονικό διάστημα μια στρατηγική συνεργασία με την Κίνα....»

Συνάντηση Βαρβιτσιώτη με πρεσβευτή Κίνας στην Ελλάδα
«Η σημερινή κυβέρνηση έχει αναπτύξει το τελευταίο χρονικό διάστημα μια στρατηγική συνεργασία με την Κίνα. Η επένδυση της Cosco, άλλωστε, στο λιμάνι του Πειραιά, το αποδεικνύει», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρεσβευτή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Ζου Ξιαολί (Zou Xiaoli).

Η συνάντηση, όπως ανακοινώθηκε, πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και συζητήθηκαν η ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο πλευρών στον τομέα των επενδύσεων καθώς και ναυτιλιακά θέματα.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στη συνεργασία της Ελλάδας με την Κίνα και την Cosco, τονίζοντας, ότι «για εμάς, εκείνο που προέχει τώρα, είναι να ενδυναμώσουμε τη συνεργασία αυτή, μετουσιώνοντάς τη σε ακόμη περισσότερα έσοδα και θέσεις εργασίας για τη χώρα».

Αναφορά έκανε επίσης στον πρόσφατο φιλικό διακανονισμό μεταξύ Cosco και ΟΛΠ που, μεταξύ άλλων, καθιστά το λιμάνι του Πειραιά, μητροπολιτικό λιμάνι όλης της Μεσογείου.

«Είναι μια συμφωνία για την οποία από την πρώτη στιγμή έχω έρθει σε επαφή με όλες τις αρμόδιες διευθύνσεις και τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς, όπως γνωρίζετε, τελεί σήμερα υπό την έγκριση της Ευρώπης», υπογράμμισε ο υπουργός, απευθυνόμενος προς τον Κινέζο πρεσβευτή. Ο κ. Ξιαολί, από την πλευρά του, επισήμανε, ότι η κυβέρνηση της Κίνας στηρίζει με κάθε τρόπο αυτή την επένδυση, προσβλέποντας με κάθε τρόπο στην υλοποίησή της.

Στη συνέχεια ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, αναφέρθηκε στο επίπεδο της ναυτιλιακής συνεργασίας που έχουν αναπτύξει αυτήν τη στιγμή οι δύο πλευρές, τονίζοντας, ότι «σήμερα, οι Έλληνες πλοιοκτήτες έχουν καταγράψει μια αυξητική τάση στις παραγγελίες ναυπήγησης νέων πλοίων, στρεφόμενοι, αρκετοί από αυτούς, προς ναυπηγεία της Κίνας» και «γι αυτό τον λόγο», πρόσθεσε, «θα έχει μεγάλη σημασία η παροχή χρηματοδοτικών διευκολύνσεων από την Κεντρική τράπεζα της Κίνας προς κάθε Έλληνα που δραστηριοποιείται στην κινεζική αγορά».

Ο πρεσβευτής της Κίνας, από την πλευρά του, έδωσε βαρύτητα στο «ολοένα αυξανόμενο επίπεδο συνεργασίας» μεταξύ των δύο χωρών το τελευταίο διάστημα.

«Η συνεργασία αυτή δεν είναι μόνο με την Ελλάδα, αλλά και με την Ευρώπη. Και θέλω να τονίσω, ότι αυτή η συνεργασία θα είναι εποικοδομητική για όλους», ενώ, αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του κ. Βαρβιτσιώτη στην Κίνα, επισήμανε τη σημασία που θα έχει για την ενδυνάμωσή αυτής της συνεργασίας.

Ο κ. Ξιαολί, τόνισε τέλος, ότι «εμείς, πλέον, εκφράζουμε την επιθυμία μας για εγκατάσταση κινεζικών εταιρειών στον Πειραιά. Η ολοκλήρωση της επένδυσης της Cosco, εξάλλου, αναμένεται να δώσει μήνυμα και σε άλλους επενδυτές από τη χώρα μου», σημείωσε. «Με την κυβέρνηση και το υπουργείο Ναυτιλίας έχουμε σήμερα έναν κοινό στόχο, να καταστήσουμε τον Πειραιά ως διαμετακομιστικό κέντρο των προϊόντων μας στην Ευρώπη», κατέληξε.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share on :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια.
Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε.
Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Για τα άρθρα των συγγραφέων,ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο.

 
Copyright © 2015 ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah